Nu går det undan...

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 12 aug 2009
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

fetal development at 30 weeksBebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen "ute" i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot - nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

forts...



Dessa två sover iallafall. Den ena i sängen och den andra på soffan, dock inte i den ordning som man skulle kunna tro. M sover på soffan (!?) och Ninja ligger här brevid mig och tar upp hans plats i sängen.
Nu lyser solen dessutom in genom persiennen och klockan ahr hunnit bli halv fem...
Vet inte om jag bara ska ge upp det här nu ?

insomnia

vaknade vid halv två - två nån gång. somnade vid 12.
Tror INTE jag har sovit klart det jag behöver även om min kropp tycks tro det.
Blir så jäkla frustrerad och irriterad när det blir såhär, och det gör väl inte saken lättare.

Är det här straffet för att jag fick sova "ända" tills 9:30 igår morse?


Jag kan stå ut med ryggont, halsbränna, blodtrycksfall, att han pressar sig mot lungorna så man får andnöd, att han kickar mot revbenen så man tror de ska gå av. Men fan då MÅSTE jag få SOVA åtminstone!

Ska testa att titta på några avsnitt av 2 and a half men. Hoppas det hjälper!

onsdag



Pållen gick ju dressyrpass idag med medryttaren. Jag tog chansen att kolla in ekipaget, det hela såg helt okej ut. Han skötte sig fint!
 Men som vanligt var ridplanen täckt av decimetertjock sörja pga allt regn. Det trista med utomhusplaner kanske.

tji mitt namn

Öris & Ågren - Tji mitt namn ( the Ting Tings version)

Får bli ett självklart tillägg till sommarens mp3-lista.

lovely day

Jäklar, ytterligare en bra dag ! Jag hade ju en igår också!
Vad är det frågan om egentligen ??
Jobbade till halv tre idag, solen skiner, lön imorgon och jag upptäckte när jag kom på jobbet imorse att jag inte ska jobba igen förrän på Fredag!!
Dessutom hade Martin diskat återstående disk och plockat ihop tvätten när jag kom hem, sånt gör mig också glad !

Igår stod jag och diskade i en timme, sen hade jag så jävla ont i ryggen att jag var tvungen att lägga mig på soffan en halvtimme. Ninja försvann direkt hon såg jag ställde mig vid diskbänken. Tror hon har lite traumatiska minnen när det gäller mig och disk. Har ju som kunnat bli både ett och annat utbrott pga det...
Hittade henne gömd under sängen sen iallafall. Hon verkade lite lätt förvånad när jag inte var ett dugg arg.

fotboll & grill


Ninja är inte alls så förtjust att hänga med på match egentligen. Första halvlek piper hon sig igenom och kränger från knä till knä i desperat försök att ta tillbaka all form av uppmärksamhet.


Efter matchen, som förövrigt slutade 2-1 till FIF, blev vi bjudna på grillat!


finast!

En bra morgon..



Planterat pelargoner...


och Penseèr


Ätit frukost i solen på uteplatsen: hemmagjord pastasallad med tonfisk, tomat, gurka, gul paprika, bladspenat och sweet chili. Samt en egengjord latte med kanel! Mums!


Umgåtts med livsnjutarhunden

Nu ska JAG ta itu med disken innan det är dags för match klockan två. Selånger - Frösö if.
Martin står i mål!

vecka 29

Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 12 aug 2009
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

forsa

Igår köpte vi med oss lunch och tog bilen ut hit, vi hann äta, titta på fallen och grisen tog sig ett premiärdopp innan det enorma åskmolnet (till höger på bild ett) täckte hela himlen. Lagom till vi kom tillbaka till bilen började det ösregna!
Skönt ändå att komma ut, tyckte nog både vi och Ninja!











lillens garderob

Har utökats ytterligare, tack vare min händiga mor som stickat följande:



tisdag

Så var det ny vecka igen då, men det känns som att jag jobbar varenda dag ändå så jag märker ingen skillnad direkt...

Igår var vi på första föräldragrupp-träffen. Vilket enbart var roligt och intressant. Vi är sex par men delar tre BF-datum. Två den 9/8, två den 12/8 och två den 22/8. Lite kul =)
Vi pratade mest lite allmänt kring just nu, förväntningar på oss själva och vad vi vill få ut av träffarna. Nästa träff blir det förslossningssnack. Lite besviken är jag ändå på att vi inte får gå på något studiebesök på förlossningen, hade varit skönt att veta LITE vad som väntar en när man väl kommer dit. Men det är ju som sagt bara en av alla nedskärningar som kommuinen valt att göra.
Vi hade kunnat få gå med vår egen BM istället, men eftersom inte alla föräldragrupper kunde erbjudas det så blev kontentan av det hela att ingen fick gå...

Var även väldigt skönt att se folk som delar ens situation, annars har jag faktiskt kännt mig ganska ensam fram till nu.
Och magar i alla storlekar, min var nog faktiskt bland de minsta! Så där kan jag knäppa de som himlar med ögonen om hur STOOOR jag är på nosen nästa gång!

Nä nu ska jag äta frukost, magen skriker!

Glömde Kristians födelsedag!!

Som var igår. Jag är ju FÖR BEDRÖVLIG!!!!!

Frågan är nu om jag ska erkänna att jag glömde den helt och hållet, eller hitta på någon annan ursäkt.
Hmmm

pikovich på lina


tjoho

Redan idag kom Barnvagnen, och vi var inte sena med att hämta ut den och montera ihop den!
Mycket nöjd med köpet!! Den ser ut exakt som på bilden jag la ut för några dagar sedan när vi hade beställt den!
Det är en focus duo-vagn!

babyskyddet


skötväskan ( lite mörk bild tyvärr)


åkpåsen


M jäklas med att montera


Ninja kommer till undsättning..


Bodyn vi fick med från Anna & Axel som tack för att vi beställt, och därmed även "Tages" första klädesplagg!

ett kilo människa

 
Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 12 aug 2009
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet:
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

det som göms i hö..

Höll på att få en hjärtinfarkt i stallet häromkvällen. Hade laddat och kastat ner fyra påsar med hö, och hänger upp på peakens krok, och när jag ska ta den sista som ligger kvar så flyger denne ur ---->


valvarning



Tänkte i något svagt ögonblock att jag skulle väga mig idag men sen gick jag förbi spegeln och fick syn på det där...
På Torsdag ska jag ändå till Barnmorskan och vägas, men fram tills dess lever jag gärna lyckligt ovetande!


mer bäbisinköp

Vi tog och slog till på en resesäng till "Tage" på blocket. Var och hämtade den idag och har provat sätta upp/ta isär den igen. Även Ninja har ju testat den såklart.
Den hade några år på nacken tydligen men var i verkligt fint skick och vi tyckjte båda den kändes lite roligare än de svarta resesängarna.
Hursomhelst. 300 riksdaler gick den på. Inte farligt!

här är den ----->


(obs Tage är endast ett arbetsnamn på den lille. Det var M`s mamma som tyckte vi behövde ett sådant... Han får heta det tills han kommer helt enkelt)

inköp



Precis en sånhär har vi beställt idag! bRätt fin eller hur? Och att vi lyckades enas om en färg dessutom...
 Hörde rykten om att det kunde dröja upp till 12 veckor innan de levererades, så vi fick lite smått panik att beställa. Nu verkar det som den kommer redan inom en vecka, men då är vi ju å andra sidan väl förberedda om han skulle få för sig att anlända lite tidigare än planerat.
Har även skickat in en beställning om att hyra bilbarnstol från IF, så den bör komma i slutet av Juli.
Jäklar vad handlingskraftig jag varit idag då!

Annars tycks min livslinje så smått börja kämpa sig uppåt igen, igår fick jag besked om fast anställning där jag jobbar. Kunde nog inte ha kommit mer lämpligt med tanke på att jag bara tänkt jobba en månad till, känns rätt skönt att ha ett jobb att återvända till när man ska återgå till arbetslivet.

önskelista

Tycker de här halsbanden är väldigt fina, som finns på http://www.solx.se. Dock vill ajg nog vänta lite med dem innan lillen tittar ut eftersom jag vill ha hans namn med, och det vet vi ju inte riktigt vad det blir än...
Så det kanske får stå på önskelistan till jul istället för födelsedagspresent =)




tisdag

Igårkväll hände en konstig grej, har aldrig haft något problem med nötter förut men tydligen verkar jag ha fått det nu.
Hursomhelst, fika lite på kvällen, några (eeller ja..snarare 3/4-dels paket) marylandcookies med choklad och hasselnötsbitar i. Plötsligt så känner jag mig konstig i halsen, och få eksemliknande utslag i armvecken och knävecken som kliar. DESSUTOM så sväller tatueringen jag har på vänster underarm upp. Ungefär som om  den skulle ha varit gjord igår. M fick ta de två återstående kakorna, och idag är allt som vanligt igen ?
Hur skumt som helst ?
Har iallafall aldrig avrit med om det tidigare.

Jaja.
Idag mådde jag bra som vanligt igen, sov halva förmiddagen och drog en stadsrunda med Annelie på eftermiddagen.
Det blev ett brunt träns till hästen ( halva priset på hästshoppen, vet dock inte om det kan klassas som billigt för det....), två klänningar till mig, hårfärg och två flaskor alkoholfritt vin.
Mycket nöjd med dagens inköp måste jag säga.

Nu ska jag sätta igång med köttfärsåsen så vi kan äta när Martin kommer hem från träningen.
Have it


månadens tistel :

ojoj vad livet verkligen går upp och ner nu.
Åkte ju på världens bakslag igår, eller egentligen redan i helgen.
M var ju på arbetsintervju förra veckan hos ett företag som skulle anställa 5 st, och blev erbjuden anställning direkt, skulle börja igår med en veckas utbildning och därefter en veckas provjobb. 12500 EFTER skatt och så provisionslön på det. Inte illa liksom, och så jäkla skönt det kändes att kunna så smått börja planera lite framåt, bilbyte etc. Kände även att min oro för ekonomin släppte lite den med eftersom jag varit lite nervig över att vi båda eventuellt skulle komma att gå på försäkringskassa i sommar... kändes ju inte SÅ hett för plånboken...
I Lördags fick vi dock en LITEN tankeställare när en av lokaltidningarna "avslöjar" i en artikel att just det här företaget inte haft råd att betala lönerna till de reda<n anställda, som därför fått vänta över en vecka på lön, och nu hade de en likviiditetsskuld hos moderbolaget i Norge, som tydligen fått rycka in och betala lönerna.
HMMM.  VILKET företag kommer då på att det ska anställa ytterligare fem om de inte har råd att betala ens de de har redan ?
Martin gick iallafall dit igår för att kolla om det verkligen stämde, man vet liksom inte riktigt när det gäller media vad som är sant och inte.
Jodå det stämde, och inte bara det. Personalchefen hade även ljugit om lönen, enligt de anställde fick de ut 8500 efter skatt, och så mycket mer än så blev det inte, eftersom det inte gick att sälja några tjänster nu ändå.
Och vilken vuxen människa överlever på 8500  egentligen?
B E D R Ö V L I G T

Så det blev inget jobb, och egentligen var det väl tur att han hann tacka nej innnan han skrivit på något. Idag fick vi vet via arbetslivs resurs (som tipsat om jobbet) att de tydligen ska avskeda folk nu ( no shit sherlock..)
anställa ena veckan och avskeda nästa. muy bien...

Så dagens/ veckans/ månadens tistel går alltså till Gul Sverige. för att de för en jävligt suspekt personalpolitik.

BEDRÖVLIGT

Ja.
det är tamejfan Bedrövligt!

RSS 2.0