Lite bilder

Allihop från Haxäng, min barndomsby











som ett rosa mumin


känner jag mig i dessa rosa ugg`s..


men det är ändå inget jämfört med hur Ninja kommer känna sig när hon får klä sig i denna grisskära skapelse!


(än så länge bara kragen klar)

en liten dikt

Lilla du där inne
Jag undrar så vem du är
Att jag vet så lite om dig
Fast du redan är här...

Är det dina tår jag känner?
Är det ditt hjärta jag hör slå?
Är det sant att du har ögon och naglar
och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om dig
fast du redan är här
Men jag älskar dig som tokig
vem du än är
.

haxäng

Är i haxäng och gör väl mest ingenting, Martin bygger klart hyllorna till garaget och själv har jag och Ninja snarkat ikapp i varsinn ände av soffan.
Hade tänkt fota lite men hann inte med speciellt många bilder förrän skyarna öppnade sig och åskan dundrade igång, så det fanns inte så mycket annat att göra än att sova heller...

blev visst lite småfynd idag med...




joråsåatt...

Jag och min vän K har diskuterat lite kring det här med barnafödande, och kommit fram till att ska det bli någon mer unge får de banne mig komma på ett sätt för snabbare leveranstid på dessa.
Så vi kom in lite på adoption, och jag kom fram till att jag kan tänka mig adoptera en tyst och blyg liten ryss.
Som sedan ska slå stort i någon rysk sport, jag tänkte mig först kosackdans, men K kom med förslaget isdans.
Så nästa barn kommer bli en miniversion av denna ryska guldmedaljör om jag får bestämma!
Jag lovar att låta klippa honom i samma upphetsande frisyr!



sova säng



Jag & Ninja tar igen oss efter en alltför hektisk vecka

Planerat snitt - Som en sten från hjärtat

Idag fick vi ÄNTLIGEN beslut om planerat snitt. Som det lät på läkaren hade jag två val - vändning och snitt, eller enbart snitt.
Jag valde enbart snitt, så nu har vi äntligen fått ett datum. Lägger han sig däremot i rätt position så blåser de av snittet och då får jag ju självklart föda naturligt. Men det känns väldigt bra och skönt att ha allt bestämt och klart utifall att han inte gör det. Själv tror jag inte han kommer vända sig rätt, har han legat såhär hela graviditeten så lär han nog tjura på den korta tid som är kvar.

Söndag

Har kännt mig lite hängig idag, så jag har mest sovit/vilat hela dagen.
Är väl lika bra med tanke på att vi ska vara på förlossningen för ultraljud klockan 8 imorgon bitti.
Vet inte om han ligger kvar i säte, vi får väl se imorgon.
Funderar på om man kan kräva tid för snitt, för det här börjar bli rejält påfrestande för oss båda.
Har dessutom läst lite nu om folk som fått snitt planerat direkt efter misslyckat vändningsförsök...
Ska inte skriva mer nu, med risk f gnäl.
godnatt

återupptäckt tradera

Dagens fynd:


munkjacka till lillen att ha lite senare i höst/vinter
142 :-


tröja och byxor
16 :-


två tröjor & ett par jeans
16:-


tröja
10:-

bärsele, företagssåld från kina
149:-

tredje besöket på förlossningen...


v. 38 + 1

Imorse var vi in på förlossningen igen, fick ta ytterligare en ctg-kurva, eftersom han sov fick jag ligga dubbelt så lång tid. Blev likadant förra gången.. Slutligen vaknade han iallafall och började böka runt och därmed gick ju även hjärtfrekvensen upp. Allt såg bra ut. Även mina värden var bättre idag. Igår hade jag 1 g protein i urinen och idag endast 0,3 så det var knappt märkbart. Blodtrycket var också lägre men nu tog de ju det visserligen liggande.
Jaja, fick order om att ta det lugnt i vilket fall som helst.
Jag märkte imorse att den delen jag hade på höger sida har flyttat ner sig, och BM  tyckte bestämt att det kändes som han lagt sig i sätesläge (för tillfället) Vi fick vänta på en läkare som skulle göra ultraljud för att se hur han egentligen ligger - men efter att läkaren läst min journal ansåg han att lillen nog kommer flytta sig ett par varv till förmodligen, så det hade varken gjort från eller till att göra ett ultraljud nu. Så nu har vi fått ny tid (igen..) på måndag morgon. Barnmorskan sa att det var för ultraljud och därefter ställningstagande, så nu hoppas jag ´vi får besked om hur/är det blir förlossning. Börjar bli lite trött på att komma ut från förlossningsavdelningen lika rund som när jag gick in!

lite bilder från nya kameran

Har testat lite olika finesser med kameran och det här är resultatet.
Redigeringen (sepia/svartvitt)har gjorts i efterhand i kameran.
 Känner mig än så länge mycket nöjd med mitt köp, även om jag trodde det skulle vara mer zoom på objektivet,
men tänker absolut inte klaga....





















om havandeskapsförgiftning

Havandeskapsförgiftning (preeklampsi)

Havandeskapsförgiftning i lindrig form får ungefär två procent av alla gravida kvinnor. Blodtrycket stiger då och äggvita läcker ut i urinen. Mödravårdens regelbundna kontroller gör att man oftast upptäcker havandeskapsförgiftning i tid. Vila är den viktigaste delen i behandlingen. Blodtryckssänkande läkemedel kan minska risken för komplikationer.

Havandeskapsförgiftning kan leda till att fostret inte växer lika bra, eftersom tillflödet av näring minskar, då moderkakans funktion ofta blir försämrad. I sällsynta fall kan sjukdomen vara livshotande, men tack vare regelbundna kontroller hos barnmorskan kan den oftast upptäckas i tid.

En svårare grad av havandeskapsförgiftning kan leda till krampanfall med risk för hjärnblödning, koma, hjärtsvikt, lungödem, njurskada eller ge rubbningar i blodets förmåga att koagulera (levra sig). Denna allvarliga form är sällsynt.

Risken för havandeskapsförgiftning är större vid:

  • diabetes
  • högt blodtryck
  • kronisk njursjukdom

samt om

  • du är förstföderska
  • du ska föda tvillingar eller fler barn
  • du haft havandeskapsförgiftning tidigare
  • din mamma hade havandeskapsförgiftning

Symtom

Högt blodtryck och äggvita, protein, i urinen är tydliga tecken på havandeskapsförgiftning.

Tecknen kan vara svullna händer, fötter och ansikte samt att du snabbt ökar i vikt. De flesta gravida kvinnor känner sig svullna under graviditeten, men om svullnaden inte går ned över natten bör du kontakta din mödravårdscentral.

Flimmer för ögonen, huvudvärk och smärta i övre delen av buken kan vara tecken på en allvarligare form av havandeskapsförgiftning.

Havandeskapsförgiftning visar sig vanligen under senare hälften av graviditeten. Den är extremt sällsynt före 24 veckors graviditetslängd och senare än ett par dagar efter förlossningen. Den försvinner oftast inom två veckor efter förlossningen.

Havandeskapsförgiftning kan utvecklas gradvis under en längre tid eller inom loppet av några timmar.

Förebyggande

  • Kontrollera blodtryck med jämna mellanrum enligt mödravårdens basprogram.
  • Ta det lugnt och vila om du har lätt förhöjt blodtryck.

Fråga om råd

Om du är osäker på hur du ska göra kan du dygnet runt fråga en sjuksköterska via internet och få ett personligt svar inom två timmar genom att logga in på Mina vårdkontakter. Klicka på länken till höger.

Du kan även dygnet runt prata med en sjuksköterska och få råd, ring Vårdguiden på telefon 08-320 100. De som svarar kan även tala om vem som är din husläkare.

På andra språk

För råd på arabiska ring 08-528 528 38.

För råd på bosniska, kroatiska eller serbiska ring 08-528 528 96.

Sök vård

Kontakta direkt din förlossningsavdelning eller mödravårdscentral om du har:

  • huvudvärk
  • flimmer för ögonen
  • smärta i övre delen av buken

Adress och telefonnummer till en vårdmottagning hittar du genom att klicka på mottagningen under Hitta vård och omsorg upptill på sidan. Du kan även kontakta vissa mottagningar och beställa en tid via internet. Klicka på Mina vårdkontakter till höger.

Behandling

Vila

Det är väldigt viktigt att du som har havandeskapsförgiftning tar det lugnt. Många blir sjukskrivna eller inlagda på sjukhus för att kunna vila. Sjukhusvård kan också behövas för att följa sjukdomens utveckling.

Blodtryckssänkande medel

Blodtryckssänkande medel kan ges för att minska riskerna för den blivande mamman. Det förbättrar tyvärr inte en dåligt fungerande moderkaka.

Förlossning

Om du blir sämre och/eller fostret påverkas kan det bli nödvändigt att sätta igång värkarna för att skynda på förlossningen eller göra ett kejsarsnitt.


havandeskapsförgiftning

Dagens besök hos BM visade på ännu högre blodtryck och nu även protein i urinen, så jag fick en tid imorgonbitti till förlossningen - IGEN!
Det blir alltså tredje gången jag besöker förlossningen, och femte gången jag besöker en barnmorska på en vecka!

Förhoppningsvis får jag mer raka besked imorgon, men just nu hoppas jag ärligt talat på att jag ska bli så pass dålig att de väljer att ta ut honom direkt. Har dock svårt att tro att de vill vänta två veckor till i vilket fall som helst.

usch vilken morgon

Idag har vi varit inne på förslossningen igen, för andra gången.
Den här kändes dock rätt onödig.
Som sagt så skrev jag ju igår att han var tillbaka på tvären, och när vi kom till BM ringde hon direkt till förlossningen.
De ville att vi skulle komma in igen idag för vändning och därefter igångsättning, MEN- jag har sagt att jag inte tänker låta migsjälv eller barnet genomgå en till vändning. Dessutom har jag aldrig hört talas om någon som behövt göra det två gånger. Har det misslyckats första gången så ska man inte behöva göra det igen. Tycks gälla för alla utom mig ?!
Hursomhelst så fick vi ändå en tid 7:30 imorse, skulle vara svältande och törstande - igen.
Kom dit, fick ta på en rock, lämna urinprov, ta blodtryck och 1,5-timmes ctg-kurva som såg bra ut, sen återigen en lååång väntan för att få prata med läkarna.
Jag var tydlig med att förklara för barnmorskan på förlossningen att jag inte hade tänkt mig vända igen, så hon satt ealdrig någon nål. Däremot visste vi inte om de ville akutsnitta eftersom det verkade så bråttom igår.
Tre timmar senare ( martin fick gå och köpa kortlek) fick vi prata med läkarna.
De var informerade om mitt ställningstagande till vändning, så vi har nu fått en NY tid (igen...) om cirka två veckor - för ultraljud och därefter rådgivning. Eftersom det är vecka 39 + 0 då så lät det på barnmorskan som att NÅGOT iallafall kommer ske antingen då eller dagen efter, ebroende på hur han ligger. Kanske har han vänt sig neråt självmant då - den som lever får se.

Själv börjar jag bli lite trött på det här rännandet på förlossningen i tid och otid, jag fick höra om personer som fått snitt beviljat helt utan vidare, själv känns det som man måste slåss så hårt för det trots att ungen omöjligt kan födas ut på ett normalt sätt.

Anledningen till att jag tackade nej till ytterligare en vändning + igångstättning är väl mest för att
* vändningen var extremt obehaglig, jag var helt slut efteråt och hur fasen ska man orka sig igenom en förlossning då ?
* Vi fick info om det igår eftermiddag, och det tar sin lilla tid att smälta
* Jag ändå har tre veckor kvar till BF, han verkar inte ha någon brådska ut och jag ser gärna att kroppen hinner förbereda sig lite mer inför vad som eventuellt ska komma
Just nu känns det mesta bara jävligt orättvist.

kiss&bajs

Är på ett extremt dåligt humör!
Vi får se vad morgondagen innebär... men sämre än idag lär det knappast bli!

tillbaks på tvären!

Hate to say "I told you so"

99,9 % säker på att jag har huvudet strax under vänster revbensrad och ändan på höger sida. Vilket jag sagt hela tiden skulle hända!
Ska till BM om en halvtimme för att ta blodtryck och lämna urinprov så vi får se vad hon säger, men något vändningsförsök gör jag ALDRIG om.
Får nog börja ställa in oss på snitt helt enkelt!


TISDAG

Det har bråkats på ordentligt i magen idag, han kanske är förbannad för att han inte fick ligga på tvären ifred, möjligt att han håller på och kämpar sig upp igen. Vem vet, jag försöker att inte tänka så mycket på det, även om det kan vara svårt att låta bli med alla dessa fötter och knän och armar som vevar runt runt. Imorgon ska jag tiullbaka till BM för att ta nytt blodtryck, det låg ju tydligen högt igår, så nu ska det tas om två gånger den här veckan. Dock - tror jag inte det beror på någon havandeskapsförgiftning. Jag mår ju rätt okej i övrigt och igår var ju en väldigt speciell dag. Dessutom kom hon ju med den där jäkla manschetten precis när jag bökat av mig alla kläder och på med "särken" och precis satt mig upp i sängen. Det i kombination med nervositeten kan nog ha bidragit med en del mmol extra!
Som sagt, vi får se!

Idag har vi varit ute i Haxäng hela eftermiddagen. Martin har hjälpt till med att bygga en rejäl hylla i garaget och själv har jag väl mest flanerat runt. Tog en liten promenad med två hundars sällskap..
Hade hoppats på att jag skulle ha fått kameran men den kommer nog inte förrän imorgon.
"Ärvde" lite kläder av lillasyster som rensat sin garderob som jag tror kommer passa när magen är borta. Blev bara toppar dock, byxorna törs jag inte ens titta på. Lär nog få gå runt i mina mammabyxor ett tag till även efter förlossningen är jag rädd....

Nu ska jag titta på halv åtta hos mig / stora byggslaget och lyxfällan, ignorera disken på diskbänken och åtnjuta ytterligare en skål med kräm & mjölk!

Tills vidare - adjö!

till elin från elin

Tyckte jag förtjänade en present till migsjälv från migsjälv för gårdagens pärs. Så det fick bli en sånhär:



och så var det avklarat!

Hujeda mig så förbaskat trött jag är nu, men tänkte ändå berätta lite om dagen och hur den gick till.

Vi hade tid för ultraljud kl 9:00 på specialistmödravården, barnmorskan kunde där snabbt konstatera att bäbisen låg med huvudet på höger sida, rumpan på vänster sida, och längst ner där han borde haft huvudet fanns det ett knä och en fot (!?) så att säga ett rent tvärläge!
Begav oss till förlossningen där vi fick ett eget rum, de kopplade ctg, en som mätte barnets hjärtfrekvens och en som mätte mina sammandragningar..



Så fick jag ligga i cirka en halvtimme, sen kom en barnmorska och satte nål i armvecket. Dräefter fiuck vi vänta.... och vänta...och vänta.. tills en gynekolog och en underläkare kom in och sa att vi nog skulle få vänta minst en timme till. Så vi gick ut i dagrummet på BB istället och satt där bland nyförlösta mödrar och fädrer, syskon och bajsblöjor.
Efter en timme gick vi tillbaka, samma läkare kom efter ett tag och berättade att det nog skulle ta en timme till innan vi kunde få någon hjälp.
Vid det här laget var jag rejält hungrig. Ingen mat eller dryck sedan 00:00 natten innan!
Efter en timme kom en undersköterska och gav mig en bedårande rock och visade in oss i ett annat rum.



Kort därefter kom läkarna och barnmorskan.  De kollade ytterligare en gång med ultraljud hur han låg, jag fick Bricanyl injicerat, de väntade någon minut och sedan satte de igång att flytta på honom.
Själva flyttandet gick väl rätt snabbt, och glad var jag för det, för det var rätt obehagligt. Gjorde kanske inte så ont som jag förväntat mig men däremot var det svårt att andas, och det var bara.. ja.. obehagligt helt enkelt!
Bricanylen gav dessutom både mig och bebben en ordentlig hjärtklappning, och direkt när vändningen var över bad jag Martin om en spypåse och spydde sedan med honom på första parkett =)
Därefter var deet dags för ytterligare ctg-kurva för att säkerställa så lillen mådde bra, och visst gjorde han väl det. Såsnart bricanylen lagt sig och han lugnat ner sig lite efter den ofrivilliga flytten så låg kurvan fint igen!
Läkaren kollade till oss efter en timme och gjorde ytterligare ett ultraljud för att se så han stannat kvar, och det hade han.
Så nu hoppas vi bara på det bästa att han håller sig där tills det är dags!
Men jag vågar inte ta något för givet!

matmatmat

Dagens middag blev iallafall grytbitar med kantarell&cognacs-sås och ris!
Nu ska jag nog ta och fixa mig en smoothie!
Jag hoppas verkligen han ligger rätt imorgon så det inte blir så många timmar utan mat eller dryck, lär ju svimma på kuppen...
Martin hade eftermiddagsträning så jag och Ninja hälsade på Christian och tog en promenad från honom till kyrkparken och tillbaka.
En liten bit blev det iallafall!

uppdate

Borde nog inte blogga med tanke på humöret jag varit på de senaste dagarna. Rädd att jag kommer skriva något jag får ångra, så jag ska inte gå in på så privata detaljer/tankegångar.
Vi har iallafall fått en tid på Måndag morgon 09:00 för ultraljud, ligger han på något annat sätt än med skallen neråt får vi gå till förlossningen där de ska försöka vända honom rätt isåfall! Vi försöker se det positiva och hoppas att han ligger fel, men att vändningsförsöket lyckas, för då får vi ju ett litet studiebesök på förlossningen trots allt =)
Håll tummarna då !

Hursomhelst så inbillar jag mig att han ligger mer still idag, Jag tror faktiskt han legat i samma position sedan lunch, så man kan ju hoppas... Det är iallafall rekord hitills i "stillaliggande"!

Nu ska jag nog åka på coop och se om man kan hitta något ätbart och gott till kvällen!
Det ser iallafall ut att bli grillad fläskfile med potatissallad och vitlöksfrästa champignoner!

vecka 37 och bäbis i tvärläge :(

I skrivande stund är jag inte på något vidare humör. Hos barnmorskan idag bekräftades väl det jag egentligen visste - ungen ligger inte alls som han ska, så nu blir det remiss till förlossningen för vändingsförsök i början av nästa vecka!
Vändningsförsök går ut på att läkaren hjälper bäbisen att vända på sig genom att trycka på magen. Det fungerar i 50 % av fallen, men risken att de vänder sig tillbaka är rätt stor, och en del vill inte vända sig alls, trots hjälp utifrån.
Skulle han placera sig i säte blir det ytterligare ett ultraljud för att mäta huvudets storlek, och sen en bäckenröntgen för min del för att se om en sätesförlossning är möjlig. Därefter kommer man överens om hur man vill ha det gällande vaginal sätesförlossning eller planerat snitt.
Men min UNGE har ju varken placerat sig med ändan eller huvudet neråt, och med tanke på att han fortfarande snurrar runt har jag svårt att tro att vi kommer få ett lyckat vändningsförsök. Känns även som att INGEN lyssnar på mig när jag säger att han vänder runt ett varv per dag. Min BM fortsatte prata om att det var så kort bit han behövde vända sig så det skulle nog inte bli några problem, men jag vet ju att en kvart efteråt har han ju ändrat läge totalt igen!
GRR!!! Det skulle vara ifall de tryckte ner huvudet ordentligt i bäckenet så han inte kom loss därifrån igen!

USCH vad less jag är nu! Det har tagit mig 8 månader att förlika mig med en NORMAL vaginal förlossning och så ska det strula på slutet när jag äntligen har gjort det!
Det är först nu som jag faktiskt upplever att jag har noll kontroll, och för mig är det ingen rolig känsla!

vem har tid att vila ?

Är faktiskt helt slut efter den här dagen. 
♥ Har putsat alla fönster utvändigt och skurat fönsterbläcken. 
 ♥ Har planterat om och förhoppningsvis räddat en av pelargonerna som var i det närmsta dränkt efter gårdagen.
♥ Har städat badrummet, rensat och plockat ner ett badrumsskåp som var trasigt, och satt upp en tavla där istället.
Nu börjar det ta slut på saker att göra här, och jag är rastlös som få.
Men för kvällen får det nog räcka, nu ska jag slå mig ner i soffan med älsklingarna och mysa istället för att ränna runt med sopkvasten som ett torrt skinn.

Godkväll!

sommar igen!


fortsättningen på dagen:

* diskat ett diskberg
* skurat under diskbänken
* dammsugit och skurat köket
* skurat resten av lägenheten
* inhandlat badrumsmatta, dörrmatta & apoteksprodukter  vid lillänge
* inhandlat demodex-schampo -balsam och återfuktigningsspray till Ninja på djursjukan, för en mindre förmögenhet..
* och naturligtvis inte kunnat hålla mig ifrån att köpa babykläder på Lindex, skulle bara ha en mössa, men kom ut därifrån med mössa. två par byxor, en tröja och ett par tofflor...


vilken tur..

att jag vattnade blommorna på uteplatsen imorse.
Risken för att de skulle torka ut en dag som denna kändes alltför stor..



eller kanske inte?

sagt och gjort

Morgonen har gått i flitens tecken, eller hur man säger.
Sen jag klev upp kring 10 har jag:

* Rastat Ninja & bytt ett par ord med de andra hund/barnägande grannarna
* Skurat utemöbeln
* Rensat bland blommorna och vattnat de som behövdes
* Vikt 90% av tvätten. sista fick Martin ta för jag nådde inte ner
* Valt ut lite babykläder till skötväskan


Det var alltså de första två timmarna av den här dagen, får se vad som väntar härnäst.
Först frukost nu,, Im starving!


mi casa

Detta har hänt sen sist jag bloggade:

*Sängen är helt klar, bilder finns nedan! Sjukt bra blev det, vilken händig karl jag har!
*Sängbygget medförde en hel del byggdamm, vilket innebar en storstädning av hela lägenheten
*...Och när vi ändå var igång med lägenheten tog vi förrådet...
*Jag har nu  slängt eller skänkt bort 90% av det jag hade i förrådet
*Staketet jag köpte i april till uteplatsen har nu kommit på plats. Det tog cirka fem minuter...

Nu ska jag bädda rent i sängen, ska bli skönt efter två nätter i vardagsrummet!



sängen! spacklad och målad och klar! Nu fattas bara sängkläderna!
Den är även belyst på baksidan huvudgaveln, vilket tyvärr inte syns på bilden


vardagsrummet


vardagsrummet del två


kökssoffan fick även den belysning!

Nu är det rent och fint överallt!
Godnatt


vecka 36 (35+0)

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen



Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor.
 Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Dagens promenad..


..gick via Frösö hamn till badhusparken och tillbaka.
Något kortare än igår men jag tog mig iallafall ut!


sängen


Någorlunda färdigt resultat!
Imorgon ska den spacklas och målas men vi valde att bädda i den ändå inatt!
Vi är båda nöjda med resultatet, trots att den ser lite kartongliknande ut på bild
(bättre i verkligheten)

Sov gott!

dagens projekt

Idag blir det sängramsbygge, jag har ju turen att ha en händig man som bygger den åt mig. Det slutade efter några turer runt omkring möbelaffärerna i och utanför jämtland med att vi beslutade att bygga en egen. Och varför inte när man har kunskapen och resurserna.
Nu får vi en unik säng dessutom.
M är just nu och inhandlar två resårbotnnar för sådana hade vi inga ( upptäcktes efter att jag slutligen hittat igen sängbenen hemma hos mamma, fanns inget att fästa dem i)
Byggmatrialet köper vi på byggmax/Beijer och f'rgen kommer troligen bli vit pianolack!
Återkommer med bilder när det är klart men jag känner mig peppad!

Medan M bygger ska jag nog sätta upp en hylla i badrummet bland annat och åka och inhandla demodexschampoo&balsam till Ninja på djursjukan. Hon börjar tappa obehagligt mycket hår nu..
Förhoppningsvis beror det på allt badande senaste veckorna men det skadar ju inte att testa med det schampoot ett tag!


Martin!

vad nu ?

min man kommer in och väcker mig, sen somnar han SJÄLV om ?!!
Vad är det här för stil han har lagt sig till med ?
Att skcika Ninja på honom funkade ju inte heller så bra, hon rullade bara ihop sig som en kringla bakom ryggen på honom.

Bedrövligt!

byråkrati ?

Vi blev vittnen till en mindre bilolycka igår i en av rondellerna här, idag kunde vi läsa att polisen sökte vittnen till olyckan eftersom det rubricerades som "smitningsolycka". Vi hade ju en del uppgifter om båda bilarna eftersom vi kom precis bakom och satt och diskuterade bilen som körde på den andra, eftersom det är en sån bil vi tittat på ( opel vectra) så vi tog och ringde polisens tipsnummer.
Det som händer då är att vi kommer fram till växeln, som kopplar oss vidare, dock till FEL län = västernorrland. Därifrån kopplas vi till ... ingenting alls.
Gör ett nytt försök - kopplas till ...numret kan inte nås?!
Gör ett tredje och sista försök. Får lämna uppgifter redan i första växeln, som vidarebefodrar till Östersundspolisen, som slutligen ringer upp oss.

Nu var det "bara" en krock det gällde, men om det hade varit allvarligare saker då ?
Ska man behöva ringa upp samma nummer tre gånger för att lämna ett tips?

Det är tydligen inte bara i östersund som poliserna klantar sig!


(För övrigt kan jag tala om att krocken knappast kan rubriceras som "smitning". Den påkörda bilen valde att köra vidare istället för att stanna vid första avfart och kolla skadorna, inte lätt för den efterliggande bilen att lämna några uppgifter då heller ?! Drar man sådär får man nog skylla sig själv, stå sitt kast och inte komma efteråt och kräva någon ersättning! Dessutom kanske man ska vara ärlig även gällande sigsjälv när man går ut i lokalpressen och söker vittnen? Men det är ju bara min åsikt...)

ultimat gravidväder!

Det är nog bara när man är höggravid som dagens väder är det mest underbara man kan tänka sig.
8 plus, hällregn och halvstorm.
Drog på Ninja regn/vinterkappan och letade fram Martins alldeles för stora regnjacka till migsjälv. Sen gick vi,
 Sjösidan bort till brofästet och tillbaka! Ju mer det blåste och regnade desto skönare tyckte jag det var.
Ska försöka ta mig ut på en promenad varje dag,  både jag och vovven behöver det. Menjag vet att det inte är varje dag som maggen tillåter några större utsvävningar heller.
Hmm jaja.. skönt var det hursom...
Man kanske blir lite knäpp trots allt...


jo förresten

Vi var ju hos Barnmorskan igår, allt såg bra ut som vanligt, förutom mitt blodvärde då förstås. Men jag får väl kanske skylla mig själv lite, förrförra gången låg det på 114 så då fick jag börja med järntabletter på allvar. Så jag åt dem och vräkte i mig spenat och allt möjligt NYTTIGT skit, och vad händer ? värdet går från 114 till 116, och då verkar det som att jag gav upp. Visserligen är ju 116 bättre men nu var det nere på 114 igen för att jag slarvat med tabletterna förmodligen. Åt inga alls under förra veckan.
Nåväl dags att börja knapra igen då... men tycker det verkar i det närmsta hopplöst.
Vill bara att han ska komma UT nu!!!!
grrr

Och ungen låg ju såklart på tvären med ändan ner och huvudet upp, inte som jag trodde med huvudet ner.
Tror dock han har börjat dyka i sakta mak, för ändan har flyttats uppåt en aning sen igår så nu ligger han HELT på tvärsen! AJ! säger mamma...
Märks ju att han inte kan ha så mycket plats därinne nu, känner att han bara kan röra armar och ben mest, och inte flytta omkring som innan.
Just nu verkar han ha fastnat helt ?! haha.. han kanske valt att stanna där inne förevigt....

Godnatt

throw your paw in the air ( when I say so )


Alla tassar i luften


Blev ett besök hos mor, träffade storebror,
 fick kaffe och muffins och håret klippt några centimeter!

Nu ska jag göra som vovven på bilden
Slänga mig på rygg, dock i sängen!

coocoo-nest

I vanliga fall hatar jag fåglar, men dessa två går an.
De huserar i varsinn blomlåda på uteplatsen.
Köpta på Underbara Hem/Eskilstuna.



vad ska hända idag då ?

Nu har jag haft en lugn dag, igår gick vi knappt utanför dörren, mer än till Barnmorskan och för att rasta Ninja.
Idag känner jag för att se lite folk, får se vad det får bli. Ska börja med att dra upp persiennerna för att se vad det är för väder först kanske?

Blir kanske ett besök till mor någon gång över dagen, så kan Ninja leka med Affe ( brors hund som bor där då han m. fam. är på semester) och jag får mig lite kaffe. Mamma ska nog få en present för att hon skötte blommor & post när vi var borta. Men vad det blir kan jag ju inte skriva här...


Nu kom älskot hem med nybakta frallor så nu blir det frukost först och främst!


mmmm


hemma igen

Igår kom vi hem från en vecka i Martins hemtrakter, söderut!
Har väl hunnit med en massa sol&bad, framförallt hundbad, men jag och M har minsann också badat,
träffande av Martins släkt, tror jag hann träffa de flesta...
Lite shopping, god mat, nån promenad här o där och en massa slappande
Var väldigt skönt att komma från disk/städ/matlagning ett tag!
Jag höll väl visserligen på att gå åt några dagar där nere när det var som varmast + åska.
Har tillräckligt svårt att andas ändå med lillen som envisas med att pressa sig mot lungorna..
Nu är vi iallafall hemma igen och det känns just nu lika bra det.
Skönare väder (regn), egen säng & frisk luft

Bilder från veckan :


paus i strängnäs på vägen ner. Ninja och en fetknopp.


30 + i skuggan. Ninja tog sig ett dopp.

"Om hunden anfaller - rör dig ej! Stå stilla och invänta hjälp"


Polka-glass

Köpmangatan/Gamla stan




Min snygga man & hund vid ån


Sundbyholm


Sundbyholm


Sundbyholm


sundbyholms slott
(där pågick även inspelningarna av "bonde söker fru"...)

vecka 35



Du är på dag 243 av 280. (86,8%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 4 fulla dagar (v34+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 12 aug 2009
Du har 37 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet:
Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet.
Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och
det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm,
som ofta fortsätter efter att barnet är fött

RSS 2.0