vecka 25

på bild


och i verkligheten







Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.


dagens promenad

Vilken underbar dag !









ekorrhjulet

tycks jag ha hamnat i.
En natts utebliven sömn, följt av dagen från helvetet, följt av ytterligare en natt med om möjligt ännu färre sovtimmar.
Följt av idag, som blir en dag på jobbet där huvudet inte riktigt hänger med.
Så mycket som snurrar i huvudet, som egentligen inte borde få ta någon plats alls.
och allt allt allt ska ju givetvis tänkas och funderas ut precis då man lagt huvudet på kudden.

huvva.

vecka 24

är det ju nu, och har så varit ett par dgaar.
I magen händer detta:

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Vi var och lyssnade på hjärtat tidigare i veckan, och barnmorskan konstaterade att allt även där verkade heeeelt normalt. Dock verkade den lilla ha något kort stubin, då han tycktes bli irriterad när barnmorskan var där och petade på honom (hjärtljuden gick upp något)
Jag har då ingen aaaaning vem han kan ha ärvt det ifrån ;)

Jag har varit ledig sen i Torsdags och bara tagit det lugnt.
I Torsdags tog jag med mig Ninja till Hissmofors för en promenad med Lena, Emma och Aston. 6 km av förvärkar och elaka fogar, herregud vad jag längtar tills man kan promenera problemfritt igen. Men bortsett från smärtan var det en trevlig dag =)
På Fredagen blev ju Ninja halt så då blev vi bara hemma, beställde hem pizza och hade det allmänt lugnt och skönt.
Igår vigde min sambo sitt liv för fotboll så jag och Ninja åkte och hälsade på min mormor, åt middag där och köpte med mig smörgåstårta som jag och Martin svullade i oss igårkväll framför Robinson.
 
Nu håller jag på och tonar håret, som jag avfärgade igår. Ska det vara slitet och håglöst kan det lika gärna vara blondt, slitet och håglöst. En sak är säker, jag trivs ABSOLUT INTE i min naturliga hårfärg. Så nu är det påväg att bli ljust igen ( som vanligt)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen vänta på Martin för att se om mitt matförslag (kebab) går igenom.

adieu

staaackaaars liiteeen



Ja det har verkligen varit synd om Ninja den här helgen, hon har skurit/slitit bort en del av trampdynan på höger fram och fick en liten omläggning i Fredags. Stackars liten som är ganska självömkande i vanliga fall blev efter det ÄNNU mer "tyck-synd-om-mig". Efter att bandaget kom på blev hon näst intill döende såg det ut som, men såfort man tittade bort kunde hon tydligen gå som vanligt. Hmmm...
Nu har vi iallafall tagit bort det igen, Såret ser fint ut och idag sprang hon runt på gräsmattan som om inget hade hänt. Så vi får hoppas det fortsätter så.

bebiströjan



Slog till på en sånhär tröja i helgen. Beställde den från www.gullgrodan.se. Fanns rätt mycket fina barnkläder och annat använbart där också, men det får bli lite längre fram.

vecka 23



Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

källa babycenter.com

lite solskensbilder

Idag är det rent utsagt ett jäkla skitväder ute, så jag bjuder på lite solskensbilder från i Lördags då vi var i stugan!



















RSS 2.0