liam tre dagar


och nu är han snart tre veckor. tiden går för fort !!

ett ord


mjölkkoma...

babysteps


babysteps


mitt hjärta





Vad är du för filur ?
Du låter ganska illa, men du smakar ju rätt gott faktiskt!

promenad

Ska passa på att blogga medan Liam sover i vagnen.
Jag, Liam och Ninja har varit på promenad bort till brofästet och tillbaka, längsta promenaden hitills ( ca 3 km)
Det gick bra, känna av ärret kommer jag ju ändå göra i flera månader framåt ändå, och det är ju inget som blir värre av att jag rör på mig, även om det kanske känns så för stunden.
Svettigt blev det också, märkligt väder i kombination med frösöns något kuperade terräng. *vilken tur att jag duschade innan jag gick ut* ..suck.
Nu ska jag gå minst den sträckan varje dag hade jag tänkt, och sen utöka den i den mån jag orkar!
Så kanske inskrivningsvikten inte är såååå långt borta..

Nu sover Liam hursomhelst i vagnen ute, för första gången! Men jag har garderat med både öppen dörr och babymonitor. Och givetvis måste jag dit och titta på honom vid minsta suck, haha...nybörjarmamman elin!
Inte för att jag tror det skulle gå någon nöd på honom om han låg vaken själv en stund.... egentligen.
svårt det där...

Nu blir det spenatsoppa som min man håller på att laga, sen blir det till att invänta att Liam vaknar så han också får äta lite.

Ikväll blir det fredagsmys i form av pizza från via grande!  Det var verkligen inte igår, och det tycker jag vi har förtjänat båda två!

hoppsan en uppdatering

kanske på tiden...

Vi hade besök av bvc-sköterskan i tisdags, lilleman hade gått upp ytterligare 200 gram och har snart kommit upp i sin födelsevikt. Tacka tusan för det som han äter, annars hade jag nog fått gråa hår..
Vi har haft lite annat besök, men först idag av kompisar till mig, Frida & Kristina! De hade med sig fika och en body med nyckelpigor till Liam. (ja.. tvivlar ju på att jag eller martin skulle få på oss en body strl 62, så att den var till liam var väl ganska självklart) Jättefin var den hursomhelst!
Tidigare i veckan kom pappa och min farmor hit! En kruttant på 90 bast. Hon har aldrig hälsat på oss tidigare så det var verkligen roligt tyckte jag! Min storebror m. fru har varit här igen en snabb sväng och lämnat vaggan som de gjort iordning till Liam. Den är över 40 år nu och både jag, mina storasyskon och en av mina brorsöner har legat i den, dessutom är det min morfar som gjort den så det vore kul om Liam behagade sova i den iallafall nån natt =)
Ska lägga upp bilder när vi väl får till NÅGON av våra datorer, på den ena funkar internet men inte bilduppladdning, på den andra funkar bilduppladdning men inte internet.. moment 22 ?!

Nätterna funkar oftast bra, 5 av 7 iallafall. Han äter i regel två gånger och har vi tur sover han där emellan. Har vi mindre tur har han magknip och låter oss, och förmodligen resten av huset bli väl medvetna om det.
Därefter brukar han ha några "härjartimmar" på förmiddagen, men idag var det bättre, så vi får se hur det fortlöper.

Nu ska jag passa på att äta äppelpaj och umgås liiiite med min sambo innan lillen vaknar !

På återseende

radar

Det börjar kännas som att Liam har en inbyggd radar för då jag
1) sätter mig vid datorn
2) ska äta frukost/lunch/middag
3) ens tänker tanken "gå och duscha"

Detta är f.ö det enda jag gör just nu, det märks verkligen att det är någon annan som styr mitt liv just nu =)

sover han så vaknar han garanterat då, och i 95% av fallen så nöjer han sig inte med något annat än mat så då går det ju inget vidare om martin tar honom heller.

Nu sover han hursomhelst, Martin spelar match och jag har kastat i mig lite pastagratäng och ska nog ta och fixa lite kaffe medan lillen tillåter !

Äntligen

En hel natts sömn, eller ja om man räknar bort mat-och blöjbytespauser.
Men inga timslånga vansinnesutbrott tackolov, utan lugnt och skönt!
 
Nu ska  jag ta mig lite fika och dagens första alvedon!

-8 kilo

förresten så ställde jag mig på vågen igår, en vecka efter förlossningen och den visade på - 8 kg.
"Bara" 10 kg kvar till inskrivningsvikten, och sen är det väl cirka 5 kilo kvar till min trivselvikt.
ett steg i taget, ska väga mig igen nästa tisdag så får vi se hur det ligger till då!

Onsdag

eller ? Torsdag? Måndag ?
Har verkligen ingen vidare koll på dagarna längre.
Natten gick väl bättre i den mån att Liam iallafall inte skrek sig igenom timmarna, däremot tycks han vara vrålhungig då han vill äta sig nätterna igenom, så det blev inte mycket sömn inatt heller, men det får man ju räkna med. Och så har vi ju sovit under dagen allihop så då går det ju rätt bra ändå.

Nu sitter jag i soffan med Liam sussandes på den ena sidan och Ninja på den andra och väntar på att pappsen i huset ska servera mig middag! Det är inte helt fel att vara snittad ;)

En vecka går för fort

Låt mig börja med att tacka för all uppvaktning i form av kommentarer, telefonsamtal och sms som strömmat in i samband med Liams födelse. Det blir lite dåligt med tid och ork för att hinna svara på alla så det får bli ett masstack på det här sättet.

Idag fyller Liam en vecka, han har lagt på sig 80 gram på bredden och en centimeter på längden under tiden. Inte underligt när han äter som en hel karl iofs. Ändå var han pyttepyttepytte om man jämför med den femveckorsbäbis som vi träffade idag på bvc, snacka om heffaklump i jämförselse...

Vi har även haft besök i princip varenda dag sen vi kom hem, och då har det bara varit "närmast anhöriga" såsom Liams mormor, mormorsmor, styvmorfar, 2 av kusinerna, morfar och styvmormor, moster maja och så min storebror med fru. Resten är antingen förkylda eller bortresta, lite trist men han finns ju kvar för dem att titta på även nästa vecka =)
Hoppas vi får lite besök av kompisar snart också, känns som en evighet sen, men jag förstår ju att folk inte vill komma när de känner sig förkylda och när jag inte varit speciellt pigg heller. Nu börjar jag bli lite mer som en människa hursomhelst..

Igår trodde jag dock att även jag dragit på mig influensa, började frysa som sjutton på kvällen och tempen visade på feber. Fick rådet att ta 2 alvedon och gå och lägga mig, vilket jag gjorde. Däremot fanns det en liten figur som vägrade göra detsamma, Liam skrek som en stucken gris mellan 22-02. Antar att han kände att jag inte var riktigt med, blir så jäkla klen såfort jag får minsta lilla feber och det hjälpte ju inte direkt att amningen strulade, och tillslut kom jag underfund med att det nog handlade om en mindre men ack så jävlig mjölkstockning. Såfort allt kom igång igen så lugnade han också ner sig.
Det slutade med att vi sov på soffan han & jag. Idag har han varit hur snäll som helst igen, om än lite trött pga nattens små utbrott.

Nu väntar jag på att han ska vakna där han ligger och sussar på kudden brevid mig, så han kan äta sista målet för dagen (innan nattmålen tar vid) och förhoppningsvis somna om igen så småningom så vi alla kan gå och lägga oss!

sleep tight!


Liam 090811

och så kom han till sist, vår lilla groda! Precis i tid, jag behövde aldrig gå gravid till jul, som det kändes där ett tag ( behövde ju inte ens gå över tiden). Och jag hade väl aldrig kunnat föreställa mig vilken känslostorm det skulle innebära att få barn.

I Måndags hade vi tid för ultraljud som sagt, han låg då på tvären, läkarna både kände och kollade, de tog prover på mig och vi fick en ny tid på tisdag morgon för vändning, ctg och igångsättning/eventuellt snitt.
Vändning skulle vara nödvändigt i vilket fall, det hade inte gått att få ut honom på tvären även med ett snitt.
Tisdag morgon kom vi tillbaka till förlossningen, fick ta ctg-kurva och vänta in läkarna för ett nytt ultraljud, där visar det sig att han då lagt sig med rumpan neråt. Thomas - som läkaren hette erbjöd sig att ändå göra ett försök till att vända, men jag valde snitt ändå, det kändes som nog med äventyr, hit och dit, fram och tillbaka som det hade varit så nu ville jag bara få ett slut på "eländet".
klockan var nu 9:30 och vår snitt-tid var 15:40, vi fick ett rum på bb, jag fick operationskläder och de satte nål på handryggen. Eftersom jag varken fick äta eller dricka fick jag två dextrosol av en barnmorska att tugga på, och så var det bara att vänta...
12:45 kommer två barnmorskor in och säger att jag fått min tid framflyttad till 13:00, och plötsligt finns ingen tid för att vara nervös längre. De sätter kateter och sen beger vi oss ner till OP. Får träffa teamet av narkosläkare, barnläkare, undersköterskor, sjuksköterskor, övriga läkare ( jag svär att det säkert var 20 pers i operationssalen förutom jag & martin)

Jag flyttas över till operationsbritsen, får spinalbedövning och ett antal andra mediciner (förmodligen en hel del lugnande för jag blev en aaaaning groggy vill jag minnas..) och tillsist kommer Thomas in - iklädd operationsrock och gummistövlar, efter att de testat spinalen och konstaterat att jag är helt bedövad från vaderna upp till revbenen sätter de igång.
Jag känner ingenting, jag trodde de gjorde ytterligare ett ultraljud innan jag hör en sug, och sedan börjar det ryckas och dras i mig, men jag känner som sagt ingenting av vad de håller på med.
Sen hörs ett litet vrål -  Liam!
Efter att barnläkaren kollat att allt var okej, vilket det var - han fick lite hjälp att andas men fixade det själv galant tillslut, får jag träffa honom. Martin fick ju träffa honom direkt i princip. De får åka upp på bb och vänta på mig medan de syr ihop mig, vilket tog cirka 20 minuter sen får jag åka upp jag med.

Vi stannade två dygn på bb, fick åka hem i torsdags "oförskämt pigg" och nu är vi hemma och laddar batterierna. Visst är jag en aning sliten efter snittet men det känns bättre och bättre för varje dag, sålänge jag har alvedon och en soffa så klarar jag mig.
Jag har verkligen världens finaste familj!


om ni bara ska följa en blogg

gode gud låt det bli denna --->

Dagens Lokaltidningsbesvikelse

- Denna blogg tillägnas alla besvikna människor som finns ute i vårt avlånga land och har behovet att påtala det för oss andra genom lokal media.



Det mest fantastiska jag sett sen jag sist såg migsjälv i spegeln

det blev ingen promenad

Däremot ett ganska kylslaget bad










vad ska man göra idag då ?

Kanske en stund i skuggan ?



..eller en promenad ?


vecka 40 (39+2)

Såhär ser magen ut den förhoppningsvis sista veckan som gravid. Större lär den nog inte bli i varje fall!






(och bakom låg grisen och gjorde miner...)

veckans stafford


Nej

jag är inte inne och föder fram något barn

Nej
Jag vet inte om han har lagt sig på plats

Nej
Jag vet fortfarande inte om det blir snitt eller "normalt"

Nej
Jag kan inte vända på honom själv

Nej
Han visar inga större tecken på att vilja komma ut tidigare

propellerbarn

huserar i min mage, det fortsätter i samma stil. När vi var hos BM i torsdags låg han med huvudet neråt, igår låg han på tvären, idag ligger han också på tvären.
Just nu är jag mest nervös för att han ska ligga med huvudet neråt när vi ska in på det sista ultraljudet, gör han det så vill de ju blåsa av snittet, men jag tror nog han skulle lyckas att vända sig ytterligare efter det.
Dessutom är jag inte vidare förtjust i kvinnan vi ska besöka då, alla vi har varit i kontakt med hitills på hälsocentralen, förlossningen och specialistmödravården har varit jättetrevliga - utom hon!
Och naturligtvis fick vi tid till henne...

Nu ska jag återgå till min stickning och soffan, det är det enda jag tänker göra idag!
Imorgon blir det nog hundutställning i svenstavik där min bror ställer ut sin wachtel, så det blir nog att jag och Ninja följer med mamma dit.
Såvida det inte blir barnafödande istället....

vecka 39

Du är på dag 269 av 280. (96,1%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 2 fulla dagar (v38+2).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 12 aug 2009
Du har 11 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet:
 Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

RSS 2.0