månadens tistel :

ojoj vad livet verkligen går upp och ner nu.
Åkte ju på världens bakslag igår, eller egentligen redan i helgen.
M var ju på arbetsintervju förra veckan hos ett företag som skulle anställa 5 st, och blev erbjuden anställning direkt, skulle börja igår med en veckas utbildning och därefter en veckas provjobb. 12500 EFTER skatt och så provisionslön på det. Inte illa liksom, och så jäkla skönt det kändes att kunna så smått börja planera lite framåt, bilbyte etc. Kände även att min oro för ekonomin släppte lite den med eftersom jag varit lite nervig över att vi båda eventuellt skulle komma att gå på försäkringskassa i sommar... kändes ju inte SÅ hett för plånboken...
I Lördags fick vi dock en LITEN tankeställare när en av lokaltidningarna "avslöjar" i en artikel att just det här företaget inte haft råd att betala lönerna till de reda<n anställda, som därför fått vänta över en vecka på lön, och nu hade de en likviiditetsskuld hos moderbolaget i Norge, som tydligen fått rycka in och betala lönerna.
HMMM.  VILKET företag kommer då på att det ska anställa ytterligare fem om de inte har råd att betala ens de de har redan ?
Martin gick iallafall dit igår för att kolla om det verkligen stämde, man vet liksom inte riktigt när det gäller media vad som är sant och inte.
Jodå det stämde, och inte bara det. Personalchefen hade även ljugit om lönen, enligt de anställde fick de ut 8500 efter skatt, och så mycket mer än så blev det inte, eftersom det inte gick att sälja några tjänster nu ändå.
Och vilken vuxen människa överlever på 8500  egentligen?
B E D R Ö V L I G T

Så det blev inget jobb, och egentligen var det väl tur att han hann tacka nej innnan han skrivit på något. Idag fick vi vet via arbetslivs resurs (som tipsat om jobbet) att de tydligen ska avskeda folk nu ( no shit sherlock..)
anställa ena veckan och avskeda nästa. muy bien...

Så dagens/ veckans/ månadens tistel går alltså till Gul Sverige. för att de för en jävligt suspekt personalpolitik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0